loader image

planina zlatnih livada i šuma

zlatar

Zlatar je dobio ime po srednjovekovnim rudnicima zlata, ali i po jesenje zlatnoj boji svojih livada i šuma. Izdvaja se među drugim planinama Srbije po tome što je još uvek nekomercijalizovana sa izvornom prirodom, zbog čega je jedna od najatraktivnijih neistraženih destinacija Srbije, kako za one koji žele miran odmor u prirodi, tako i za ljubitelje aktivnog odmora.

Prirodu Zlatara upoznaćeš šetajući se njegovim livadama i šumama, udišući svež planinski vazduh, obilazeći jezera i pećine, hraneći se zlatarskim sirom, medom i organski proizvedenom heljdom, fotografišući autentične pejzaže i beloglavog supa.

Ako je tvoje interesovanje vezano za kulturne znamenitosti, posećujući brojne verske objekte, spomenike kulture, muzeje, znamenitosti i manifestacije spoznaćeš različitosti i sklad kulture Zlatara, a moći ćeš i da uživaš u gastronomskim specijalitetima Zlatarskog kraja.

Tokom zime te čeka skijalište, a leti uređene biciklističke i pešačke staze i plivanje u jezerima. Okupi ekipu i odigrajte mali fudbal, odbojku, košarku i rukomet u balon-hali ili na otvorenom. Ukoliko ti ništa od navedenog nije dovoljno veliki izazov na Zlataru je i adrenalin park, za najhrabrije.

error: Content is protected!