loader image

Politika kolačića

Ovaj sajt koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Od toga se kolačići koji su kategorisani kao neophodni po potrebi se čuvaju u vašem pregledaču jer su obavezni za rad osnovnih funkcionalnosti sajta. Takođe koristimo kolačiće tzv.trećih strana koji nam pomažu da analiziramo i razumemo kako koristite naš sajt. Ovi kolačići će se čuvati u vašem pregledaču samo uz vaš pristanak. Takođe imate mogućnost da onemogućite ove kolačiće. Ali isključivanje nekih od ovih kolačića može uticati na vaše korisničko iskustvo.

Šta je kolačić?

Kolačić je mala tekstualna datoteka koja se čuva u veb pregledaču dok korisnik pregleda neki veb sajt. Kada korisnik u budućnosti pregleda taj isti sajt, sajt može dohvatiti podatke koji su sačuvani u kolačiću, kako bi bio obavešten o prethodnoj korisničkoj aktivnosti. Kolačići mogu sadržati informacije o tome koje je stranice korisnik posetio, podatke o prijavi, pa i koju dugmad je korisnik kliknuo.

Koje su vrste kolačića i u koju svrhu se koriste?

Kolačići se koriste za prikupljanje informacija kako bi korisničko iskustvo učinili sigurnijim i boljim. Spisak kategorija kolačića i za šta se koriste:
Neophodni – su apsolutno neophodni za pravilno funkcionisanje veb stranice. Ovi kolačići anonimno osiguravaju osnovne funkcionalnosti i sigurnosne karakteristike veb stranice.
Funkcionalni – ovi kolačići pomažu veb lokacijama da rade i neophodni su kako bi vam omogućili kretanje po veb lokaciji i korišćenje njihovih karakteristika.
Podešavanja – ovi kolačići čuvaju vaše preferencije, tako da se mogu pamtiti prilikom sledećeg korišćenja stranice, radi prilagođenijeg iskustva.
Analitički – koristi se za razumevanje načina na koji posetioci komuniciraju sa veb lokacijom. Performanse – koristi se za razumevanje i analizu ključnih indeksa učinka veb stranice koji pomažu u pružanju boljeg korisničkog iskustva posetiocima.
Marketinški – koristi se za pružanje posetiocima relevantnih oglasa i marketinških kampanja.
Tzv. treće strane – ovi kolačići bi nam omogućili pružanje usluga koje pružaju treće strane, kao što su dugmad za lajk i deljenje.

Kako se kontrolišu kolačići?

Pošto se načini podešavanja kolačića u pretraživaču razlikuju kod različitih pretraživača trebalo bi da u podešavanjima pretraživača pronađete više informacija.

Gde mogu da nađem više informacija o kolačićima?

Više informacija o kolačićima i GDPR možete pronaći na linku.

error: Content is protected!